Главная НовостиПленер в Світловодську. Підсумки

Пленер в Світловодську. Підсумки

Пленер в  Світловодську. Підсумки
11.05.2015 15:37:00

З 28 квітня по 10 травня 2015 галерея «Єлисаветград» вперше проводила пленер. Подібні зустрічі художників передбачається проводити щорічно в найкрасивіших місцях області. Мета пленерів - показати туристичну привабливість Кіровоградщини.
Стартував проект з міста Світловодська.


Для участі в світловодському пленері запрошені художники Одеси, адже одеську організацію Національної спілки художників України очолює виходець з Кіровограда, народний художник України Анатолій Горбенко. Разом з ним у пленері беруть участь Святослав Горбенко, Анатолій Кравченко, Наталія Лоза, Петро Нагуляк, Володимир Сакалюк, Олена Аль-Хадж, Сергій Лозовський
У пленері беруть участь і кіровоградські художники Анатолій Шаповалов і Валерій Давидов.
А переймати естафету для майбутнього пленеру приїхав представник дніпропетровської школи живопису голова спілки художників Дніпропетровська Василь Мірошниченко.

Під час пленеру художники працювали не тільки в Світловодську, а відвідали і навколишні села - Нікольське, Нагорне.

 

       

Один із днів було присвячено роботі з дітьми. Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості, гуртка "Живопис" працювали разом з відомими художниками, отримали настанови та поради від професіоналів.

\

7 травня галерея організувала виїзд в Світловодськ для чотирнадцяти журналістів і фотографів провідних ЗМІ Кіровограда. Мета поїздки - знайомство з містом, з його сьогоднішнім життям, досягненнями, а також спілкування з учасниками пленеру.

Світловодськ - невеличке мальовниче містечко в Кіровоградській області, розташований в географічному центрі України. Розкинулося місто на пагорбах уздовж берегів Дніпра. Світловодськ - дуже молоде місто, початок будівництва міста припав на 1954 рік. Воно має хороший туристичний потенціал та інвестиційно привабливе.
Журналісти, до яких приєдналися колеги-світловодчани, відвідали Центр дитячої та юнацької творчості, ознайомились з роботою гуртків , з досвідом організації масштабних міських заходів. Приватне підприємство «Віктор і К»надало можливість побачити процес виготовлення олії, майонезу, томатного соусу відомої в Україні торгової марки «Королівський смак». Також представники ЗМІ мали можливість побачити досягнення та можливості Світловодського річкового терміналу, який входить до складу компанії «Гермес-Трейдінг».
З художниками журналісти мали можливість поспілкуватись на території яхт-клубу «Кристал», де митці з самого ранку працювали над етюдами.

 


  Восьмого травня в Будинку Культури (м. Світловодськ) пройшла одноденна виставка робіт художників, що приймали участь в світловодському пленері. Було предсатвлено близько 40 живописних полотен та акварельних замальовок. Під час пленеру художниками було написано більше 150 робіт. Виставку відвідало кілька сотень людей.

 

Найкращі роботи пленеру будуть представлені в залах галереї в двадцятих числах травня. В цей же час відвідувачі зможуть побачити як це було в фотозвіті Миколи та Гліба Цуканових. 

Посилання на освітлення пленеру в ЗМІ:

http://persha.kr.ua/kirovogradcyam-prividkrili-zavisu-u-tayemnichij-svit-xudozhnikiv-foto/

http://zlatopil.com.ua/life/item/4028-ukrainski-khudozhnyky-piarytymut-svitlovodsk

 

http://www.svitlovodsk.in.ua/s-28-aprelya-po-10-maya-2015-goda-galereya-elisav/
http://tusovka.kr.ua/news/2015/05/03/plener-v-svetlovodske-v-razgare
http://novosti.kr.ua/news/odeski-khudozhniki-pokazali-yakim-pobachili-svitlovodskij-rajo.html
http://novosti.kr.ua/news/kirovogradskij-desant-usvitlovodsku-foto.html
http://svet-life.com.ua/index.php/novini/kultura/161-zhurnalistskij-desant-na-svitlovodskikh-pidpriemstvakh-i-na-khudozhnomu-pleneri
http://kr.vkadri.com/video/kodtrknew-svitlovodskyi-plener.html
http://dostyp.com.ua/avtors-ka-kolonka/yak-odes-ki-hudozhny-ky-u-svitlovods-ku-malyuvaly/
http://fakel.kr.ua/index.php/kultura/14624-u-svitlovodsku-tryvaie-plener-khudozhnykiv
http://zlatopil.com.ua/all-news/item/3904-na-kirovohradshchynu-zavitaly-hosti-khudozhnyky-z-odesy
http://fotoinform.net/news/novosti-na-ukrainskom-yazike/kirovogradshina-zhurnalistskiy-desant-foto.html
http://www.kr-rada.gov.ua/news/u-kirovogradi-vidkrilas29-04-290.html
http://svtl14.ucoz.ua/news/khudozhniki_v_svitlovodsku/2015-05-07-35
 


Галерея «Елисаветград» - искусство, живопись, продажа картин. Коллекция работ профессиональных художников Кировоградщины и всей Украины, от Киева до Севастополя, от Донецка до Ужгорода. Эксклюзивные пазлы по репродукциям картин наших художников.
г. Кировоград, ул. Пашутинская, 36
Все материалы опубликованные на сайте принадлежат их авторам.
Все права защищены.