Главная Новости"Різномаїття українського побуту"

"Різномаїття українського побуту"

07.12.2012 17:18:00
В. Чуприна "Червоні грона" (папір, мішана техніка)

 

19 грудня за народними традиціями українці святкують День Святого Миколая. І, зазвичай, всі очікують подарунків. Тому, саме в цей день, галерея «Єлисаветград» робить черговий дарунок жителям міста і поціновувачам української старовини – відкриває нову масштабну експозицію «Різномаїття українського побуту»
Відвідувачам галереї буде представлена можливість побачити унікальну колекцію, яка збиралася нашим земляком Володимиром Нагорним більше чверті століття на теренах Вінничини, Черніговщини, Кіровоградщини. Представлені вироби унікальні, більшість з них збереглося в Україні в одиничних екземплярах. Зібрання В. Нагорного нараховує тисячі експонатів, спеціалісти оцінюють його вартість десятками тисяч доларів.
Окрім предметів повсякденного вжитку та елементів інтер`єру кінця ХІХ – початку ХХ століть на виставці будуть представлені вироби, що знайомлять з традиційними українськими ремеслами, як то гончарство, малярство, деревообробка, ткацтво, вишивка (елементами традиційного одягу, рушниками, культова та художня кераміка, деталі верстатів і багато іншого).
Уваги варта і підбірка листівок та фотокарток початку ХХ ст. з зображенням видів українських сіл і типажів українців.
Також відвідувачі зможуть побачити рідкісне зібрання українських народних ікон з приватної колекції.


Галерея «Елисаветград» - искусство, живопись, продажа картин. Коллекция работ профессиональных художников Кировоградщины и всей Украины, от Киева до Севастополя, от Донецка до Ужгорода. Эксклюзивные пазлы по репродукциям картин наших художников.
г. Кировоград, ул. Пашутинская, 36
Все материалы опубликованные на сайте принадлежат их авторам.
Все права защищены.