Главная НовостиПрезентація книги «Фотолітопис Василя Ковпака»

Презентація книги «Фотолітопис Василя Ковпака»

Презентація книги «Фотолітопис Василя Ковпака»
23.06.2019 10:54:00


На презентації книги «Фотолітопис Василя Ковпака», яка відбулась 21 червня о 16-00 в приміщенні галереї «Єлисаветград» кількість присутніх в галереї людей приємно вразила.
Книги «Фотолітопис Василя Ковпака» це невеличке видання присвячено людині, яка залишила для нащадків великий історичний скарб – свій фотоархів, в якому відображено життя нашого міста та області з кінця 50-х і до початку 90 -х років минулого століття. Чорно-білі світлини Ковпака показують події, що залишили слід в історії нашого краю, а головне повертають нам образи наших батьків, які будували, працювали на заводах , виховували дітей .
На презентації було багато виступаючих першому кому надав слово Микола Цуканов, син Василя Ковпака – Василь Ковпак молодший. Він відмітив титанічну роботу Миколи Цуканова та галереї «Єлисаветград» по збереженню архіву батька та пам’яті про нього, та подякував всім небайдужим за увагу до творчості свого батька. На презентації розповів про свою роботу з негативами з архіву Дмитро Мішин. Своїми спогадами про роботу з Василем Ксенофонтовичем та враженнями від презентованого видання поділилися народна артистка України Антоніна Червінська та журналіст Валерій Мятовіч. Спогадами про колегу виступили Володимир Мощинський та Таісія Антоненко також виступили фотожурналіст Ігор Демчук та голова обласного осередку Національної Спілки фотожурналістів України Олег Шрамко.
Галерея передала державному архіву Кіровоградської області понад 6,5 тисячі відцифрованих і описаних негативів. А всього кількість оброблених негативів наближається до 10 тисяч !!!!
На презентації книги за традицією відбувся розіграш. Цього разу це було 7 книг.
Йдучи хтось з присутніх сказав - Шкода, що так швидко пролетів час (1,5 години). Хотілося знову і знову зануритися в минуле нашого міста, де все знайоме, де кожен знімок це добра історія.


Галерея «Елисаветград» - искусство, живопись, продажа картин. Коллекция работ профессиональных художников Кировоградщины и всей Украины, от Киева до Севастополя, от Донецка до Ужгорода. Эксклюзивные пазлы по репродукциям картин наших художников.
г. Кировоград, ул. Пашутинская, 36
Все материалы опубликованные на сайте принадлежат их авторам.
Все права защищены.