Главная НовостиФотоміст між Україною та Прибалтикою.

Фотоміст між Україною та Прибалтикою.

Фотоміст між Україною та Прибалтикою.
04.04.2018 14:50:00

З 18 по 23 квітня по запрошенню галереї «Єлисаветград», наше місто відвідають керівники фотоклубів «Рига» (Латвія) Ейженія Фреймане і «Нарва» (Естонія) Валерій Болтушин.
Планується проведення зустрічі з фотографами, обмін досвідом, а також в рамках фотомосту 20 квітня о 16.15 відкриється масштабна виставка фотографії «Фотоклуби «Нарва» та «Рига» в галереї «Єлисаветград». На виставці буде представлено майже 120 робіт більш ніж 50-ти учасників фотоклубів.
Проведення даної виставки буде сприяти розвитку творчих зв’язків фотографів України та відомих фотоклубів Прибалтики, налагодженню дружніх культурних зв’язків між нашими країнами та народами.
Представляємо учасників: латвійський фотоклуб «Рига» було засновано в 1962 році студентами факультету фотожурналістики Народного Університету Риги. Першим керівником був кінооператор Вілніс Фолкманіс. Фотоклуб «Рига» брав участь у виставках на всіх континентах Землі, в тому рахунку, в Антарктиді. З 1995 року президентом фотоклубу є Ейженія Фреймане.
Фотоклуб «Нарва» (Естонія) починає свою історію з осені 1979 року. Фактично, спочатку це був фотогурток під керівництвом Ірини Ківімяе, відомого фотомайстра та фотожурналіста. Але особливий підйом відбувся в 1995 році, коли фотоклуб почав проводити щорічний фотофестиваль «Нарвська осінь», що набув статус міжнародного. Близькі зв’язки склалися у фотоклуба з фотографами Латвії, України, Швеції, Фінляндії, Англії. В клубі ведеться фото та відео літопис з початку 90-х років. В 1989 році керівником фотоклуба став валерій Болтушин.

 

 


Галерея «Елисаветград» - искусство, живопись, продажа картин. Коллекция работ профессиональных художников Кировоградщины и всей Украины, от Киева до Севастополя, от Донецка до Ужгорода. Эксклюзивные пазлы по репродукциям картин наших художников.
г. Кировоград, ул. Пашутинская, 36
Все материалы опубликованные на сайте принадлежат их авторам.
Все права защищены.